De moeilijke patiënt

Dit is een eendagscursus, want van moeilijke patiënten wil je er niet te veel meemaken. Maar helaas bestaan ze wel, en is het wel zo handig als je weet wat je ermee aan moet.
Er bestaan grofweg 2 type moeilijke patiënten: zij die grensoverschrijdend gedrag vertonen, en (erger) zij die jou verleiden tot grensoverschrijdend gedrag.
De cursus begint, heel relaxed, met een oefening in de kunst van het luisteren, waarbij met behulp van klassieke muziek een aantal luistertrucs geleerd worden. Aan de hand van videobeelden worden de meest voorkomende typen van de ‘moeilijke’ patiënt besproken. Tevens worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de basisvaardigheden om met dit soort patiënten om te gaan.
Ook wordt aandacht besteed aan het feit of de moeilijkheid nu in de klacht, in de patiënt, in de behandelaar of in een combinatie van deze schuilt. De avond wordt afgesloten met een spoedcursus klachtafhandeling, waarbij ook tips and trics voor het tuchtrecht aan de orde komen.

Voor deelname aan deze cursus dient de cursus ‘Leren kijken met je oren: de mond is meer dan een bak met tanden’ (deel I) gevolgd te zijn.

Het maakt voor de volgorde niet uit of je na deel I eerst deze cursus volgt of eerst ‘De 3-sporen-anamnese – het vervolg op ‘Leren kijken met je oren.’ (deel II).

Docent
Prof. dr. Eelco Hakman is hoogleraar Aangezichtschirurgie en Psychodiagnostiek aan de Paracelsus Medische Universiteit te Salzburg Oostenrijk en was tevens werkzaam aan het VUmc, afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, en aan de Oisterwijkkliniek. Schrijver van o.a. ‘Een nieuw gezicht?’ en bedenker van de Orale Psychopathologie, het vak dat een brug legt tussen tandheelkunde en kaakchirurgie enerzijds, en neurologie en psychologie anderzijds.

Algemene informatie
Data:
Zaterdag 3 juni 2023, ontvangst 9.00 uur en cursus van 9.30 uur tot 18.00 uur.
of
Vrijdag 13 oktober 2023, ontvangst 13.00 uur en cursus van 13.30 uur tot 23.00 uur

Locatie: Hofsteede Veen en Duijn, Veen en Duinpad 1, 2061 HZ Bloemendaal

Cursusprijs: € 530,- inclusief diner.

KRM: 7 Mondzorg-punten
CanMeds: Vakinhoudelijk handelen & Communicatie

Inschrijven

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de maandelijkse NVM- educatie nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief gaat je akkoord met onze privacyverklaring.

NVM-educatie mondhygiënisten
Molenstraat 3c
7437 AH Bathmen

T 055-3121050
E info@dentalbestpractice.nl

KvK-nr 63019035
BTW nr. NL 172214622B01