Leergang Parodontologie – vierde cohort

De Leergang Parodontologie (LP) is een door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geaccrediteerde post-HBO-opleiding. De LP is in het leven geroepen om mondhygiënisten, maar ook tandartsen, een verdieping aan te bieden op het gebied van de klinische parodontologie. Door het verwerven van inzichten en het verkrijgen van een beter begrip van de pathofysiologie worden patiënten met parodontale problemen succesvoller behandeld en begeleid binnen de contouren van het eigen beroepsdomein. Via de LP wordt de rol van de mondhygiënist en de samenwerking met andere mondzorgprofessionals binnen het mondzorgteam versterkt en wordt het kwalitatieve handelen in de parodontologie gezamenlijk aangepakt.

Studieprogramma
De LP bestaat uit drie studieonderdelen:

– In studieonderdeel 1 wordt de kennis van de parodontologie en de medische anamnese getoetst door middel van een assessment.
– In studieonderdeel 2 wordt diepgaande kennis ontwikkeld in de klinische parodontologie. Door de analyse van wetenschappelijke sleutelartikelen wordt inzicht verkregen in de klinische principes van de parodontale behandeling, waardoor de manier van behandelen beargumenteerd kan worden en de beperkingen beter gesignaleerd.
– In studieonderdeel 3 wordt een casus, behandeld in de eigen praktijksetting, uitvoerig
gedocumenteerd en wordt het behandelproces evenals het behandelresultaat onderbouwd door middel van de literatuur. Daarnaast wordt deze casus tijdens een mondeling examen gepresenteerd.

De LP is gericht op het vergroten van het zelfoplossend vermogen en het ontwikkelen van autonomie binnen het werkveld van de parodontologie. Verder heeft de cursist de nodige zelfsturing voor het organiseren en plannen van het te doorlopen studietraject.

Na het succesvol afronden van de LP wordt een officieel diploma uitgereikt en wordt de kandidaat bijschreven in een landelijk register.

Docent
Dr. Schelte Fokkema is parodontoloog en daarmee ook tandarts, maar is tevens mondhygiënist en voert al meer dan 20 jaar een verwijspraktijk voor parodontologie in Den Bosch en is inmiddels ruim 25 jaar parodontoloog erkend door de NVvP. Naast zijn klinisch werk heeft Schelte gedurende zijn gehele carrière educatie op het gebied van de parodontologie verzorgd, zowel in de vorm van bij- en nascholing alsook in de initiële opleiding. Momenteel is hij naast regulier cursusdocent ook hoofddocent bij de Leergang Parodontologie en is hij verantwoordelijk voor het curriculum. Verder is Schelte een veel gevraagd spreker op congressen of evenementen en heeft hij regelmatig zitting genomen in besturen, commissies of werkgroepen.

Algemene informatie
Data: De Leergang Parodontologie start op 2 juni 2023 met de introductiedag.
Zie https://academiae.nl/leergang-parodontologie/ voor meer informatie.

De kosten voor deze leergang bedragen € 7.500,- (BTW vrijgesteld) verdeeld over 2 studiejaren (€ 3.750,- per studiejaar) per persoon.
Het is mogelijk om STAP-Budget aan te vragen evenals om in overleg in termijnen te betalen.

Aantal deelnemers: 15 maximaal
KRM: aanvraag in behandeling

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de maandelijkse NVM- educatie nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief gaat je akkoord met onze privacyverklaring.

NVM-educatie mondhygiënisten
Molenstraat 3c
7437 AH Bathmen

T 055-3121050
E info@dentalbestpractice.nl

KvK-nr 63019035
BTW nr. NL 172214622B01