NIEUWE CURSUS! Hall-kronen

In de kindertandheelkunde wordt tegenwoordig steeds meer minimaal invasieve tandheelkunde toegepast. Minimaal invasieve behandelmethodes, zeker bij kinderen, voorkomen traumatische ervaringen en maken de behandeling comfortabeler. Een essentiële verandering is dat het ‘boren en vullen’ wordt vervangen door methodes die weefselbesparend en minimaal belastend zijn. De Hall-techniek is een techniek die wordt toegepast bij de behandeling van carieuze dentinecaviteiten in de melkmolaren. De Hall-techniek kan het best omschreven worden als een duurzame restauratie van de melkmolaar zonder verdoving of enige vorm van preparatie.

Voordelen Hall-techniek

Mogelijke nadelen Hall-techniek

 

rvs_kroon

Docent

Tijdens de cursus Hall-kronen word je begeleid door Laura Schieck, praktijkeigenaar en geregistreerd mondhygiënist. Laura heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in mondzorg op maat met extra persoonlijke begeleiding voor kwetsbare patiënten met een beperking of angst, oncologische patiënten en kinderen. Haar missie: Elk mens een parodontaal gezond gebit en ieder kind cariës vrij! Door haar opgedane expertise helpt zij patiënten effectief bij hun klachten en is zij in staat om probleemgebieden te herkennen en te behandelen. Sinds 2018 runt Laura haar eigen praktijk Schieck & Smeets Praktijk voor Mondzorg waar zij veel kinderen, patiënten uit de bijzondere zorggroepen en enkele paro-patiënten behandelt.

Laura_Schieck

 

Elk mens een parodontaal gezond gebit en ieder kind cariës vrij!

Algemene informatie

De cursus Hall-kronen vindt plaats op vrijdag 20 mei 2022 bij American Dental Trading in Oisterwijk van 09:00 tot 14:30 uur. De cursus is een combinatie van theorie en praktijk. Tijdens het praktische deel maak je kennis met de technieken en materialen die nodig zijn voor een succesvolle plaatsing van een roestvrijstalen kroon, ga je hands-on oefenen en krijg je handige tips & tricks. Bekijk de onderstaande video over wat je kunt verwachten tijdens de cursus Hall-kronen.

 

 

Artikel: ‘Kindvriendelijke restauraties van tijdelijke molaren met de Hall-techniek’

Wetenschappelijk onderzoek naar de Hall-techniek toont aan dat deze techniek kostenefficiënter en tijdsefficiënter is dan een conventionele behandeling. Kinderen met carieuze melkmolaren blijken daarnaast ook positiever gedrag te vertonen met een non-restauratieve behandeling. Dr. C.C. Bonifácio, S. Schroë en Dr. J.E.F.M. Frencken vertellen meer over de opmars van de Hall-techniek in Nederland en de rol van de mondzorgverlener bij een causale behandeling en gedragsverandering in het artikel ‘Kindvriendelijke restauraties van tijdelijke molaren met de Hall-techniek’. 

Download het artikel.
> Om het artikel te lezen is lidmaatschap bij het NTVT vereist.

Coronamaatregelen tijdens de cursus

In deze onzekere tijden begrijpen wij dat je wellicht twijfel hebt bij het deelnemen aan een fysieke cursus. NVM-educatie conformeert zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en heeft het annuleringsbeleid aangepast specifiek voor COVID-19 gerelateerde situaties. Meer informatie over ons coronabeleid lees je hier. 

 

Verzekerd zijn van een plek bij de cursus Hall-kronen?

Ja, ik wil mij inschrijven!

Cursus Hall-Kronen
Vrijdag 20 mei | 09:00 – 14:30

  • Vakinhoudelijk, praktisch & interactief
  • Ervaren docent
  • Persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor de maandelijkse NVM- educatie nieuwsbrief.

Naam(Vereist)

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief gaat je akkoord met onze privacyverklaring.

NVM-educatie mondhygiënisten
Postbus 1166
3430 BD Nieuwegein
T 030-657 1985
E educatie@mondhygienisten.nl